KAA Gent gaat er staan voor Europa League: Helemaal zoals ik het wil

KAA Gent gaat er staan voor Europa League: "Helemaal zoals ik het wil"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 14:45wo 21-08-2019 om 14:45

KAA Gent neemt het donderdag in de Europa League op tegen NK Rijeka uit Kroatië in de Europa League. Coach Jess Thorup maakt duidelijk dat een clean sheet halen het eerste doel wordt voor zijn elftal.

"Het is voor iedereen wel duidelijk hoe belangrijk de wedstrijd van morgen is", staat te lezen bij Het Laatste Nieuws. "De hele club wil die groepsfase van de Europa League halen. Als je terugkijkt naar onze laatste vier thuiswedstrijden, zie je dat we vier keer gewonnen hebben en zeventien goals hebben gemaakt. De laatste twee thuismatchen hielden we ook de nul. Het team zit dan ook boordevol vertrouwen."

Thorup ziet zijn ploeg progressie maken. "We weten dat het zeker niet makkelijk zal worden tegen Rijeka, maar vertrouwen is cruciaal in voetbal. En dat is er. Het gaat elke wedstrijd beter en beter. Dit team heeft ook een ideale mix, met veel jonge hongerige spelers maar toch ook voldoende ervaring. Bovendien schiet iedereen goed met elkaar op. Dat is helemaal zoals ik het wil. We willen er nu vol voor om samen ons eerste doel te bereiken.”

Thorup wil vooral geen tegengoal slikken in de Ghelamci Arena. "Belangrijk wordt om zelf de nul te houden. Als we zelf scoren - zoals we altijd doen - moet Rijeka in eigen huis volgende week al minstens twee keer scoren."

Respect voor NK Rijeka
KAA Gent is hoe dan ook op zijn hoede voor de tegenstander. "Het is een sterke ploeg, een topteam in Kroatië. Ze kunnen goed gestructureerd verdedigen, maar ze zijn ook offensief en technisch sterk en kunnen ook dominant spelen. Het is een team dat al enkele jaren samen speelt. Wij zullen aan één zeel moeten trekken om te winnen. We zijn goed voorbereid. Het wordt belangrijk om geduldig te zijn en proberen dat ene doelpuntje te maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Gent het van Rijeka in de laatste voorronde?

(384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws