VP Rapport: Geweldige uitgangspositie, maar matige scores op één uitzondering

VP Rapport: Geweldige uitgangspositie, maar matige scores op één uitzondering

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 23:24di 20-08-2019 om 23:24

Met een 0-1 overwinning tegen LASK Linz deed Club Brugge het als collectief goed in Oostenrijk. Individueel was evenwel niet altijd even goed. VoetbalPrimeur.be stuurt de spelers van Club Brugge op rapport.

Mignolet – 6
Club Brugge moest in de eerste helft het spel ondergaan en kreeg ook heel wat kansen tegen, maar eigenlijk moest Mignolet nooit ingrijpen. De Oostenrijkers kregen geen bal tussen de palen.

Mata – 5
De rechtsachter speelde gelukkig al beter dan tegen Dynamo Kiev, maar het was nog lang geen Champions League-niveau. Had geluk dat zijn foutjes niet afgestraft werden.

Mitrovic – 5,5
Mocht opnieuw spelen dankzij de blessure van Mechele, maar als zijn concurrent fit is, vrezen we voor de man die net voor Kroatië werd opgeroepen. Had meer dan eens ruzie met de bal.

Deli – 7
Opnieuw de beste verdediger van Club Brugge en wie goed is, heeft geluk. Verlengde in de eerste helft bijna een bal in eigen doel, maar raakte de paal. Ging vlak voor het einde gedurfd in duel. Op het randje spelen. Zo hoort het op dit niveau.

Sobol – 5
Stond verdedigend niet altijd goed op zijn benen. Uitvoetballen lijkt al helemaal niet zijn ding. Stuurde heel wat ballen diep, maar vond niemand. Dat ook te maken met Dennis.

Rits – 5
Was van de drie middenvelders te minste en dat was tegen Dynamo Kiev ook al zo. Rits werkt hard, maar we vrezen voor hem dat te weinig is.

Vormer – 6,5
Geraakte in de eerste helft niet in paniek toen LASK Linz de bovenhand had. Kon in tegenstelling tot de mensen achter hem wel een speler met hetzelfde shirt vinden.

Vanaken – 6,5
Speelde in vergelijking tot in de Jupiler Pro League opnieuw twintig meter meer naar achter. Bleef geweldig cool bij zijn strafschop toen de VAR vijf minuten nodig had om te oordelen over de fout op Openda. Vanaken had ook de assist van de 0-2 achter zijn naam kunnen hebben indien Rezaei niet faalde alleen voor de keeper.

Okereke – 5,5
Speelde voor de rust bleek. Het was voor hem vaak de ren-je-rot-show. Kwam er na de pauze een pak beter uit. Bediende fraai Dennis, maar die was niet scherp genoeg.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Club Brugge mag beginnen dromen van de Champions League. Het keert met een goed 0-1 resultaat terug naar België! #ClubBrugge #LASCLU #LINCLU #FCB #UCL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Openda – 6,5
De jongeling verving Tau en deed dat meer dan behoorlijk. Versierde een strafschop en was van alle Brugse spelers het meest gevaarlijk met zijn acties.

Dennis – 5
Lijkt momenteel zonder veel vertrouwen te spelen. Weinig of geen acties lukten. Dennis kan veel beter, maar was een schim van de speler die hij kan zijn.

Welke cijfers geef jij de spelers van Club Brugge na de heenmatch tegen LASK Linz? Zet het in de comments. 

Poll

Haalt Club Brugge de groepsfase van de Champions League?

(917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws