Club Brugge treft gemotiveerd LASK Linz: Dat zou ultieme revanche zijn

Club Brugge treft gemotiveerd LASK Linz: "Dat zou ultieme revanche zijn"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 15:45ma 19-08-2019 om 15:45

Club Brugge speelt dinsdagavond in Oostenrijk tegen LASK Linz. Volgens de Oostenrijkse journalist Harald Bartl is Club de uitgesproken favoriet, al is het project van LASK Linz wel bewonderenswaardig.

Bartl gelooft niet bepaald in de kansen van LASK. Dat vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "In de beslissende wedstrijden schieten ze altijd tekort. Dat was zo tegen Salzburg, maar vorig seizoen ook in de laatste voorronde van de Europa League tegen Besiktas. Ze geven altijd vol gas. Zo snel mogelijk de bal veroveren en naar de overkant."

"Evenwicht of balans was er zelden, al hoopt de club met de aanstelling van Valérien Ismaël (ex-Bayern München en Bremen, red.) daar verandering in te brengen. Onder Glasner was het altijd vol gas. Nu moet Ismaël ook verdedigende principes installeren."

Grote man achter het project is technisch directeur Jurgen Werner. "De jongste jaren heeft hij héél doordacht en onderbouwd werk geleverd: jonge talenten of ervaren spelers die door de topclubs gepasseerd worden, komen voor een prikje naar LASK. Veelal Oostenrijkers, die opgepikt worden bij Austria Wien of Sturm Graz en een tweede kans krijgen. De poules van de Champions League afdwingen tegen Club Brugge zou voor hen de ultieme revanche zijn."

Poll

Haalt Club Brugge de groepsfase van de Champions League?

(917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws