Vertrekt Vanaken toch nog bij Club Brugge? Q2-analisten: Dat is juist een reden

Vertrekt Vanaken toch nog bij Club Brugge? Q2-analisten: "Dat is juist een reden"

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 09:53wo 14-08-2019 om 09:53

Hans Vanaken werd aan Ajax gelinkt, maar een nieuw contract bij Club Brugge tot 2024 maakte komaf met die geruchten. Al wil de vernieuwde overeenkomst volgens Gilles De Bilde niet zeggen dat Vanaken per se blijft.

"Het is niet omdat hij nu heeft bijgetekend, dat dit wil zeggen dat hij niet meer weg gaat. Hij heeft nog drie weken de tijd en als een ploeg opduikt die het totale pakket betaalt aan Club Brugge, kan hij alsnog vertrekken", aldus De Bilde bij Q2.

De contractverlenging bij Club Brugge is volgens Jan Mulder dan ook een bewuste zet. "Die contractverlenging is juist een reden om te zeggen dat hij weggaat. Club kan nu meer voor hem vragen en hij kan meer verdienen."

"Ajax is beter dan Club"
Zo ziet Mulder Ajax alsnog als een mooie stap  voorwaarts voor Vanaken. "Ajax is bijvoorbeeld een betere ploeg dan Club. Ze hebben meer kans op de titel in Nederland en meer kans op succes in de Champions League."

"En als zo'n Van de Beek naar Real Madrid gaat, kost hij 60 à 70 miljoen. Wat betaalt Ajax dan voor Vanaken? 40 miljoen? Dan kan Club dat niet laten liggen. En hij zou zijn salaris kunnen verdubbelen, dan ga je toch eens nadenken als Vanaken", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws