Anderlecht verschijnt alsnog voor het BAS door spreekkoren tegen Club Brugge

Anderlecht verschijnt alsnog voor het BAS door spreekkoren tegen Club Brugge

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 09:33di 13-08-2019 om 09:33

Laatste update: dinsdag 13 augustus 2019 om 10:12di 13-08-2019 om 10:12

RSC Anderlecht moet op 12 september om 17u30 voor het BAS verschijnen voor spreekkoren (alle boeren zijn homo’s) tegen Club Brugge, zo meldt RTBF.

Op 4 april had een Pro League-afgevaardige in zijn verslag geschreven dat er verschillende kwetsende liedjes werden gezongen. Anderlecht kreeg een boete van 1.000 euro, maar voor andere spreekkoren die toen aan het adres van Ethan Horvath waren.

Het hof van beroep van de Geschillencommissie oordeelde toen dat de termen boer en homo’s slechts namen van een specifieke bevolkingsgroep waren zonder enige discriminerende connotatie. Het parket van De Belgische voetbalbond ging echter in groep en nu moet Anderlecht aldus voor het BAS verschijnen.

Club Brugge
Blauw-Zwart werd niet aangeklaagd voor het zingen van 'alle joden zijn homo's', maar kreeg een opgeschorte boete opgelegd. Het is overigens de tweede maal op korte tijd dat Anderlecht voor door de fans voor het BAS moet verschijnen, na de veelbesproken wedstrijd Standard-Anderlecht.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Terecht?

(495 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws