'KV Oostende mikt naast Sylla (Zulte Waregem) op spits van het Franse Reims'

'KV Oostende mikt naast Sylla (Zulte Waregem) op spits van het Franse Reims'

03-08-2019 09:30 Laatste update: 09:39
1

Hoewel KV Oostende op de eerste speeldag Anderlecht wist te verrassen (1-2), gaan de Kustboys toch nog de transfermarkt op. KV Oostende bewandelt in de zoektocht naar de gewenste spits een binnenlandse en een buitenlandse optie, zo weet Het Laatste Nieuws.

Trainer Kare Ingebrigtsen koos vorige week voor Nicolas Rajsel in de punt van de aanval, maar de Sloveen is niet zijn beoogde centrumspits. Fashion Sakala - maker van de winnende treffer in het Lotto Park - en Sindrit Guru wisten in hun debuutseizoen dan weer geen potten te breken.

De zoektocht duurt voort, omdat KV Oostende zag deze week een deal met een IJslander in het water zag vallen. Idrissa Sylla is eveneens zeer concreet in beeld, maar volgens Het Laatste Nieuws lopen de onderhandelingen met Zulte Waregem moeizaam. De interesse zou daarom verlegd zijn naar Grejohn Kyei, speler van de Franse eersteklasser Reims.

Geen garantie voor goals
Kyei (23) is een Fransman met Ghanese roots, die het voorbije seizoen werd uitgeleend aan tweedeklasser RC Lens. Als ploegmaat van Guillaume Gillet kwam hij tot vier treffers in 22 optredens. Kyei is niet bepaald een garantie voor goals, want ook bij Reims (81 matchen, 16 goals) zijn de statistieken niet indrukwekkend. Desondanks staat hij bovenaan de lijst van KVO.