LIVE: Loting Champions League en Europa League met Club Brugge, Antwerp en Gent

LIVE: Loting Champions League en Europa League met Club Brugge, Antwerp en Gent

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 11:04ma 22-07-2019 om 11:04

Laatste update: maandag 22 juli 2019 om 13:08ma 22-07-2019 om 13:08

Voor de supporters van Club Brugge, Royal Antwerp FC en KAA is 22 juli een spannende dag. De loting voor de voorrondes van de Champions League en de Europa League staan immers op het programma. Volg de loting LIVE op VoetbalPrimeur.be. De effectieve loting start van 12 uur. 

Club Brugge hoopt dit seizoen opnieuw de groepsfase van de Champions League te bereiken. Dat wordt geen eenvoudige opdracht. In de derde voorronde is Club Brugge namelijk geen reekshoofd. Voorlopig kan Blauw-Zwart nog zes tegenstanders loten. Dat komt omdat Basel – PSV en Olympiacos – Viktoria Plzen eerst nog afgewerkt moeten worden. Verder kan Club Brugge tijdens de loting van de Champions League voorronde aan Porto of Dynamo Kiev worden gekoppeld.

Club Brugge moet op 6 of 7 augustus aan de bak voor de heenmatch. Een week later op 13 augustus staat de terugwedstrijd al op het programma. Overleeft Club Brugge de derde voorronde, dan wacht op Blauw-Zwart de Play-Offs van de Champions League. Pas daarna begint het effectieve kampioenenbal.

Na de Champions League-loting vindt de loting voor de derde voorronde van de Europa League plaats. Voor België gaan KAA Gent en Royal Antwerp FC in de trommel. KAA Gent moet in de tweede voorronde wel nog het Roemeense Viitorul Constanta uitschakelen. Gent neemt de plaats in van KV Mechelen. Malinwa is door het BAS geschorst voor Europees voetbal. Standard is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. 

De heenwedstrijden van de derde kwalificatieronde van de Europa League worden op 8 augustus gespeeld. De terugwedstrijden volgen een week later op 15 augustus.

Volg de loting van de Champions League en de Europa League vanaf 12 uur. 

 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws