Opvallend: Real Madrid laat Hazard debuteren met... het rugnummer 50

Opvallend: Real Madrid laat Hazard debuteren met... het rugnummer 50

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 13:14zo 21-07-2019 om 13:14

Eden Hazard beleefde tijdens de International Champions Cup zijn vuurdoop bij Real Madrid. Hazard speelde een helft mee tegen Bayern München en deed dat opvallend genoeg met het nummer 50 op de rug.

Hazard aasde bij zijn transfer op 'nummer 10', maar dat is in handen van Luka Modric. De Kroaat weigerde zijn nummer af te staan aan de Rode Duivel. Het rugnummer 7 was eveneens bezet. Dat wordt gedragen door Mariano Diaz, die momenteel nog vertrekt bij De Koninklijke. Tot die tijd wordt Diaz niet gedwongen om zijn nummer af te staan aan Hazard.

Real kwam voor het duel met Bayern maar met een originele oplossing. Men liet zich inspireren door Neil Armstrong, die exact 50 jaar geleden, op 20 juli 1969, als eerste mens voet op de maan zette. Bovendien werd het duel tussen Real en Bayern afgewerkt in het stadion van Houston, op nog geen dertig kilometer van 'Space City'.

Het rugnummer 50 van de soms buitenaardse Hazard was dus een knipoog naar de historische gebeurtenis. Voor de start van de competitie is een dergelijk nummer geen optie. La Liga Santander staat immers alleen nummers tussen 1 en 25 toe.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws