Messi en Argentinië zien bui al hangen en maken knieval naar CONMEBOL

Messi en Argentinië zien bui al hangen en maken knieval naar CONMEBOL

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 09:10zo 21-07-2019 om 09:10

Lionel Messi maakt een knieval naar de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL. De Argentijnse ster heeft in een brief zijn excuses overgebracht voor zijn uitspraken tijdens de Copa América.

Messi liet zich verbaal gelden na de uitschakeling van La Albiceleste door Brazilië en na de gewonnen troostfinale tegen Chili. De aanvaller van FC Barcelona kreeg in dat laatste duel een ogenschijnlijk onterechte rode kaart, waarna hij zijn bronzen medaille weigerde op te halen.

"Het voetbal is geruïneerd. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen nooit de kans gegeven om te genieten. Het is de waarheid en dat moet gezegd worden", liet een ziedende Messi onder meer weten. Ook stelde hij dat Brazilië was voorbestemd om het toernooi te winnen. Met die tirade riskeerde de meervoudig wereldvoetballer van het jaar een schorsing van twee jaar.

Dat wil de Argentijnse voetbalbond AFA duidelijk voorkomen. Volgens La Nacíon is er uit naam van Messi een brief verstuurd naar de ethische commissie van de CONMEBOL. De Argentijnen stellen dat Messi zich in een stressvolle situatie bevond en zijn uitspraken in het heetst van de strijd deed. Daarnaast wordt in de brief betoogd dat Messi het niet op één persoon had gemunt, maar dat hij sprak over de arbitrage in algehele zin tijdens het toernooi.

De AFA vindt een schorsing van twee jaar buitenproportioneel en stelt dat hoogstens een waarschuwing of boete op zijn plaats is. Argentinië kan het tot slot niet laten om de rol van de arbitrage en de VAR nog eens uit te lichten. Zo werd de controversiële beslissing om Messi rood te geven na een opstootje met Gary Medel niet gecontroleerd bij de videoscheidsrechter.

Argentinië en Messi hopen dat de knieval voldoende is om een zware straf af te wenden. De aanvaller hoopt tijdens de eerstvolgende interland, op 5 september tegen Chili, weer in actie te komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws