OFFICIEEL: Waasland-Beveren haalt Wiegel, Duitser met 'rugzak aan ervaring'

OFFICIEEL: Waasland-Beveren haalt Wiegel, Duitser met 'rugzak aan ervaring'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 19:00za 20-07-2019 om 19:00

Laatste update: zaterdag 20 juli 2019 om 19:09za 20-07-2019 om 19:09

Waasland-Beveren toont zich de voorbije dagen zeer actief op de transfermarkt. De Duitse verdediger Andreas Wiegel is de volgende naam die de geel-blauwe rangen versterkt.

De 27-jarige Wiegel speelde meerdere jaren in de jeugdopleiding van topclub Schalke 04 en schopte het in december 2011 tot een debuut in de hoofdmacht. Wiegel kreeg 25 minuten de kans in het Europa League-duel met Maccabi Haifa (0-3 zege) en baarde opzien door te scoren tijdens zijn eerste optreden. Het zou ook zijn enige duel namens Schalke 04 blijken.

Wiegel trok vervolgens in 2012 door naar tweedeklasser Erzgebirge Aue, maar brak hij evenmin door. Een uitleenbeurt en een daarop volgende definitieve overstap naar Rot-Weiß Erfurt leverden wel succes op. Wiegel speelde zich als vaste waarde van de derdeklasser in de kijker van MSV Duisburg. Met die club promoveerde hij in 2016/17 mee omhoog naar de tweede afdeling. Na drie seizoenen en 82 duels (5 goals, 9 assists) zegt hij Duisburg nu vaarwel.

Broodnodig
Waasland-Beveren kon een type speler als Wiegel goed gebruiken, aangezien hij als back de hele flank kan bestrijken. 'Wiegel is de broodnodige versterking op de rechterflank. De Duitser brengt een rugzak met ervaring mee naar de Freethiel en past perfect binnen het vooropgestelde profiel. De rechtervleugelverdediger heeft gekozen voor nummer zeven. Hij tekent een contract', geven de Waaslanders mee op hun webstek.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws