KBVB krijgt rekening van het BAS: Voetbalbond moet 125.000 euro betalen

KBVB krijgt rekening van het BAS: Voetbalbond moet 125.000 euro betalen

19-07-2019 08:01 Laatste update: 08:03
10

Alle kosten van het matchfixingsonderzoek moeten betaald worden door de KBVB, dat besliste het BAS. Volgens Het Laatste Nieuws gaat het in totaal om 125.000 euro. Het gaat enkel om de kosten die in eerste aanleg gemaakt zijn.

Het Bondsparket had gevraagd om de onderzoekskosten (75.000 euro) en gedingkosten (50.000 euro) aan te rekenen aan de beklaagden, maar dat verzoek werd door de Geschillencommissie afgewezen. Volgens hen waren die bedragen totaal uit de lucht gegrepen.

De motivering van het BAS spreekt boekdelen. ‘Het arbitragecollege stelt vast dat noch de KBVB, noch het Bondsparket, enig bewijsstuk bijbrengen van de kosten die het onderzoek veroorzaakt heeft, en er wordt ook geen reden opgegeven waarom (nog) geen bewijsstukken kunnen worden voorgelegd’, zo staat te lezen.

Tweede aanleg
De kosten die voor de zaak voor het BAS werden gemaakt, bedragen 11.000 euro. Die worden verdeeld over KV Mechelen, AFC Tubeke, Lokeren, Supportersorgaan Malinwa, KV Mechelen Support, de Mechelse supporter Aico Luypaert, Dejan Veljkovic, Johan Timmermans, Olivier Somers, Stefaan Vanroy, Thierry Steemans en Walter Mortelmans.