Royal Excel Moeskroen gaat onterecht onderuit tegen landskampioen

04-07-2019 20:30

Royal Excel Moeskroen heeft een nederlaag moet slikken tijdens de voorbereiding. De Henegouwers gingen enigszins tegen de verhouding in onderuit tegen de Ferencváros, de kampioen van Hongarije.

Moeskroen nam in de eerste helft de touwtjes in handen en drukte die dominantie uit in kansen. Zo had een geweldige inzet van Noë Dussenne een goal verdiend. Zijn schot van afstand werd echter op even zo fantastische wijze gekeerd door de Hongaarse doelman. Zo bleef het aan de rust 0-0 en dat mocht met name Ferencváros zich niet beklagen.

Ook na de hervatting waren de betere kanse voor Les Hurlus. Helaas het Sebastjan Spahiu zijn vizier niet op scherp staan. De gemiste kansen werd Moeskroen in de slotfase fataal. In de 82e minuut kon reservekeeper Vaso Vasic de gelanceerde Tamas Priskin (ex-Watford) niet afstoppen. In de slotminuut werd het op de counter 0-2 voor de ploeg van Marten Wilmots, de zoon van Marc Wilmots.