Stevige pleidooien op tweede zittingsdag bij het BAS: Dit tart alle verbeelding

Stevige pleidooien op tweede zittingsdag bij het BAS: "Dit tart alle verbeelding"

02-07-2019 18:50 Laatste update: 18:43

Dinsdag vond bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport de tweede zittingsdag van het Hoger Beroep in de matchfixingzaak plaatsen. Betrokkenen van KV Mechelen en Lokeren lieten hun advocaten stevige pleidooien voeren. Zo ook spelersmakelaar Walter Mortelmans, die een beroepsverbod van één jaar kreeg opgelegd.

Mortelmans werd gestraft omdat hij druk zou hebben uitgeoefend op Olivier Myny, toenmalig speler van Waasland-Beveren. Meester Hugo Vandenberghe vindt dat zijn cliënt buitensporig hard wordt aangemaakt. "De meest gestrafte in deze zaak is mijn cliënt. KV Mechelen zal nog voetballen, maar Walter Mortelmans heeft een beroepsverbod opgelegd gekregen. Niemand is zwaarder gestraft in deze zaak dan mijn cliënt", citeerde Het Laatste Nieuws de advocaat van Mortelmans.

Vandenberghe probeerde ook aan te tonen dat de Geschillencommissie Hoger Beroep partijdig was. "Men doet hier alsof Walter Mortelmans samen met de vrienden van Al Capone alles heeft proberen te regelen. Dit tart alle verbeelding", klont het streng.

Volgens het verslag van de krant hoorde de advocate van de Belgische Voetbalbond nagenoeg alles met meewarig hoofdschudden aan.