Ontnuchterende start voor Zulte Waregem met nederlaag tegen ploeg uit 2e amateur

25-06-2019 22:24
3

Na een tegenvallend seizoen hoopt Zulte Waregem in de komende jaargang opnieuw de weg naar boven in te zetten. De eerste stap in dat lange proces verliep alvast ontgoochelend. Zulte Waregem verloor haar eerste oefenpot van Sparta Petegem: 1-0.

Essevee opende haar voorbereidingscampagne dus tegen de gouwgenoot uit Petegem, actief in de 2e Amateurklasse. Die werd dus verrassend verloren. Halverwege de eerste helft, net voor de noodzakelijke drinkpauze, kwam de thuisploeg op voorsprong met een geweldige volley. Die score bleef ook op het bord staan tot aan de rust.

Na de koffie gooide Francky Dury zowat een heel nieuw elftal de strijd in. Met onder meer topschutter Hamdi Harbaoui op het veld creërde Zulte Waregem kans op kans, maar de bal wilde maar niet in doel verdwijnen. Zo eindigde de pot op 1-0 en kraaiden de fans van Petegem uiteindelijk van de pret.