Mogen Genk en Club Brugge aanmoedigingspremie geven? Bondsreglement is duidelijk

Mogen Genk en Club Brugge aanmoedigingspremie geven? Bondsreglement is duidelijk

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 10:00di 14-05-2019 om 10:00

Er staan nog twee speeldagen op de agenda in de Play-Offs. Racing Genk en Club Brugge strijden nog om de titel, maar mogen zij de tegenstander van de concurrent een aanmoedigingspremie geven? Het bondsreglement is duidelijk: neen.

In Nederland mag je een ander team wel een premie geven om extra voluit te gaan, in ons land niet. "Geen enkele club mag direct of indirect deelnemen aan het bestuur en/of de sportieve activiteiten van een andere club die deelneemt aan eenzelfde officieel kampioenschap", citeerde Het Laatste Nieuws artikel B308 uit het bondsreglement.

Artikel B20006 is nog duidelijker. Daar is er volgens het reglement sprake van competitievervalsing, als: "Het aanbieden of geven van een voldoende belangrijk geacht voordeel aan spelers van een andere dan zijn eigen club, die wegens haar klassering belang heeft bij het resultaat van de wedstrijd."

Speeldag 9
Genk en Club Brugge moet dus eerst en vooral zelf zien te winnen, om daarbij te hopen dat de andere clubs uit Play-Off 1 alles uit de kast halen om de concurrent punten af te snoepen. Komende donderdag staan beide teams voor een lastige verplaatsing. Genk gaat op bezoek bij Anderlecht, terwijl Club Brugge naar Standard trekt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie pakt de titel?

(590 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws