'Napoli richt vizier niet alleen op Castagne, drie overige namen op shortlist'

'Napoli richt vizier niet alleen op Castagne, drie overige namen op shortlist'

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 13:40za 04-05-2019 om 13:40

Laatste update: zaterdag 4 mei 2019 om 13:44za 04-05-2019 om 13:44

VoetbalPrimeur.be wist u vrijdag te melden dat Timothy Castagne zich dankzij een sterk seizoen bij Atalanta Bergamo in de kijker heeft gespeeld bij SSC Napoli. Volgens La Gazzetta dello Sport komen Ferland Mendy (Olympique Lyon), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur) en Nathan Aké (AFC Bournemouth) eveneens in aanmerking om de Italiaanse defensie te versterken.

Napoli-trainer Carlo Ancelotti is hard op zoek naar verdedigende versterkingen. Raúl Albiol (33) wordt een dagje ouder en Mario Rui en Elseid Hysaj zullen worden verkocht. Sportief directeur Cristiano Giuntoli heeft inmiddels gas gegeven en is bereid om Ancelotti te helpen. 

La Gazzetta dello Sport meldt niet wat Mendy en Trippier moeten kosten, maar de transferwaarde van Aké wordt geschat op dertig miljoen euro. Aké wordt omschreven als een 'interessante' speler, die fysiek sterk en technisch begaafd is. Nederlands international Aké is bezig aan zijn derde seizoen bij Bournemouth. Chelsea verhuurde hem eerst aan de nummer veertien van de Premier League, maar verkocht hem een seizoen later aan The Cherries.

Zowel Mendy als Aké zijn linksbenig en vormen in dat opzicht serieuze concurrentie voor Castagne, die ook op rechts geposteerd kan worden. Dat kan in het voordeel spelen van onze landgenoot. De Rode Duivel zal echter sowieso de tijd nemen voor een beslissing over zijn toekomst.

Poll

Zou Castagne het niveau van Napoli aankunnen?

(41 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws