Advocaat Veljkovic laat zich uit over Eupen-Moeskroen: Interessante verhalen

Advocaat Veljkovic laat zich uit over Eupen-Moeskroen: "Interessante verhalen"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 19:30di 23-04-2019 om 19:30

De Belgische Voetbalbond is in actie geschoten in Operatie Propere Handen. Samen met Dejan Veljkovic worden ook KV Mechelen en Waasland-Beveren voor de Geschillencommissie gedaagd. Kris Luyckx, de advocaat van Veljkovic, begrijpt er helemaal niets van.

Veljkovic mag dan wel spijtoptant zijn bij het Belgische gerecht, toch kreeg hij van de KBVB ook een uitnodiging. "De Geschillencommissie is een tuchtorgaan dat een uitspraak kan doen over de leden die aangesloten zijn bij de Belgische voetbalbond. Het verwondert mij dat ook wij moeten verschijnen, want als makelaar is mijn cliënt nooit lid geweest van de KBVB", reageert Luyckx bij Sporza.

De spelersmakelaar reikte de KBVB ook de hand om spijtoptant te worden voor de voetbalbond. Dat zag het voetbalorgaan niet zitten. "Of dit dan een gemiste kans is van de voetbalbond? Dat is mijn indruk", geeft Luyckx aan.

"Als je een kroongetuige hebt en als ik zie wat er nu op tafel ligt, dan kan ik alleen maar vaststellen dat het onderzoek gebeurd is aan de oppervlakte en dat er toch heel wat mensen met boter op het hoofd de dans dreigen te ontspringen, louter en alleen door het gegeven dat men het volledige plaatje niet kan en wil weten, aangezien men slechts beperkte informatie heeft gekregen."

Eupen - Moeskroen
Zo werd ook Eupen-Moeskroen onderzocht, maar uiteindelijk geklasseerd. "Over die match ligt geen vordering op tafel. Nochtans heeft mijn cliënt daar in het strafrechtelijke onderzoek toch wel interessante verhalen over verteld", zegt Luyckx.

"Maar bon, als de voetbalbond niet geïnteresseerd is om het onderste uit de kan te halen, dan is die verantwoordelijkheid daar te vinden. Als enkel Mechelen en Beveren de rekening moeten betalen, dan vind ik dat heel spijtig", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws