Genk kan al kampioen spelen op speeldag zeven of … bij Club Brugge

Genk kan al kampioen spelen op speeldag zeven of … bij Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 22:00ma 22-04-2019 om 22:00

KRC Genk ligt in poleposition voor de titel. Na het gelijkspel van Club Brugge tegen Royal Antwerp FC heeft Genk een voorsprong van zes punten op Blauw-Zwart. Hoe snel of hoe traag kan Genk kampioen spelen? VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke scenario's op een rij.

De Genkse champagne mag sinds paasmaandag in de koelkast. Tenzij Club Brugge nog verrijst, Antwerp en Standard iets quasi onwaarschijnlijk doen en Genk volledig in stort, mag de champagne binnenkort ook ontkurkt worden.

Voor Genk beginnen we wel met slecht nieuws. Bij de start van Play-Off 1 werden de punten van Genk naar boven afgerond. Bij Club Brugge was dat niet het geval. Moesten beiden ploegen na Play-Off 1 gelijk eindigen op 'plaats één', dan mag Club Brugge de titel vieren.

De punten bij de start van Play-Off 1
1. KRC Genk – 63/32*
2. Club Brugge - 56/28
3. Standard - 53/27*
4. Anderlecht -51/26*
5. AA Gent -50/25
6. Antwerp – 49/25*

*punten naar boven afgerond

Volgende week nog geen kampioen
Nu staat al vast dat KRC Genk niet op speeldag zes van Play-Off 1 de titel kan vieren. KAA Gent hoeft dus geen titelfeest van de tegenstander mee te maken. Club Brugge mag thuis geen averij oplopen tegen Anderlecht om niet verder op achterstand te komen.

De huidige stand
1. KRC Genk – 44
2. Club Brugge – 38
3. Antwerp – 35
4. Standard – 33*
5. Anderlecht – 27*
6. Gent – 26

* een match minder 'gespeeld'

Genk kampioen op speeldag zeven
In het beste/snelste geval kan Genk zich zondag 5 mei kampioen van België noemen en dat zonder zelf te spelen. Genk komt op speeldag zeven namelijk op vrijdag 3 mei al in actie. Het moet wel serieus meezitten.

- Ten eerste moet Genk winnen van KAA Gent en thuis tegen Royal Antwerp FC.
- Ten tweede mag Club Brugge niet meer dan twee op zes mag pakken tegen Anderlecht en KAA Gent.
- Ten derde mag Standard geen zes op zes pakken. We gaan er vanuit dat Standard een 5-0 zege tegen Anderlecht krijgt.

Vieren in het Jan Breydelstadion
Is Genk op speeldag zeven nog geen kampioen dan kan het op zondag 12 mei gebeuren. Dat gaan de Limburgers op bezoek bij … Club Brugge. Is de kloof tussen de nummers één en twee dan nog altijd zes punten? Dan moet Genk winnen in het Jan Beydelstadion om zich tot kampioen te kronen.

Pakt in dit scenario Antwerp of Standard in de komende drie matchen negen op negen? Dan wordt het Genkse titelfeest weer met minstens een week uitgesteld.

Tien punten van nieuwe titel
Om kampioen te spelen op speeldag negen of tien zijn er momenteel nog te veel scenario's mogelijk. Eén ding is zeker, pakt Genk in de komende vijf matchen in totaal tien punten, dan is het zeker kampioen van België.

Nog dit. Verliest KRC Genk nog één match (naast die tegen Club Brugge)? Dan heeft Club Brugge haar lot weer volledig in eigen handen. 

Poll

Wanneer wordt Genk kampioen?

(1848 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws