De titeldromen zijn nu ook helemaal bedrog in Gent en Anderlecht

De titeldromen zijn nu ook helemaal bedrog in Gent en Anderlecht

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 07:00ma 22-04-2019 om 07:00

Laatste update: maandag 22 april 2019 om 08:26ma 22-04-2019 om 08:26

RSC Anderlecht en KAA Gent konden geen winnaar vinden in de topper in het Constant Vanden Stockstadion. De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel. Dat heeft er ook voor gezorgd dat beide teams de titelambities kunnen opbergen.

Er waren eigenlijk geen titelambities meer bij beide teams, maar nu is het voor zowel RSC Anderlecht als KAA Gent mathematisch ook onmogelijk geworden om de titel nog te grijpen.

Achterstand
Er vanuit gaande dat Anderlecht sowieso een forfaitnederlaag heeft opgelopen tegen Standard, tellen de Bruselaars nu zeventien punten achterstand op leider KRC Genk. KAA Gent heeft één punt minder dan Anderlecht en telt dus achttien punten achterstand op Genk. Met nog vijf wedstrijden in Play-Off 1 te gaan, is het dus voor beide teams mathematisch onmogelijk geworden om de titel te winnen.

Voor Anderlecht wordt het daardoor dus een tweede jaar op rij zonder titel. Onder René Weiler, in 2016-2017, kon paars-wit nog vieren. In de laatste tien seizoenen wonnen de Brusselaars zes titels. KAA Gent won de eerste en enige titel in de clubgeschiedenis in het seizoen 2014-2015.

Ook geen Europa?
Zowel Anderlecht als Gent moeten zelfs nog strijden voor Europees voetbal. Anderlecht heeft momenteel zes (mogelijk negen) punten achterstand op Standard en zeven (mogelijk tien bij winst van Antwerp tegen Club Brugge maandag) punten achterstand op The Great Old. De vierde plek halen wordt daardoor bijzonder moeilijk. KAA Gent kan wel nog Europees voetbal halen via de Beker van België.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weinig kansen en dus geen doelpunten t in de partij tussen Anderlecht en Gent. Een terechte uitslag? 🤔 #andgnt #anderlecht #rsca #rscanderlecht #kaagent #gent

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws