Clash met Anderlecht is niet hoopgevend: AA Gent moet zich zorgen maken

Clash met Anderlecht is niet hoopgevend: "AA Gent moet zich zorgen maken"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 21:00zo 21-04-2019 om 21:00

KAA Gent heeft zijn eerste puntje gehaald tegen Anderlecht, maar dat zorgde niet voor euforie. Ook Ludo Vandewalle, chef sport bij Het Nieuwsblad, ziet Jess Thorup en co nog in moeilijkheden komen.

"AA Gent moet zich zorgen maken", aldus Vandewalle. "Ze begonnen nog als dartele hinden aan PO1 – goed tot de uitsluiting van Odjidja tegen Club, onverdiend verlies tegen Standard en KRC Genk – maar het gaat bergaf met de Buffalo’s. Trainer Jess Thorup probeerde een tactische variant uit met enkel bezette flanken maar dat werkte niet in een verschrikkelijke eerste helft."

Thorup weet het even niet meer, denkt Vandewalle. "Het begint op radeloosheid te lijken en dat op tien dagen van de bekerfinale tegen KV Mechelen. De vormcurve gaat naar beneden en leek de eindstrijd tegen tweedeklasser KV Mechelen, intussen al vijf weken zonder competitievoetbal, nog niet zo lang geleden een formaliteit, dan is er nu toch reden voor enige ongerustheid." 

De sleutelspelers geven duidelijk niet thuis. "De bepalende spelers, Alexander Sorloth op kop, zijn niet langer in vorm. De jonge schouders van Chakvetadze kunnen niet het hele team dragen. Nog tien dagen tot 1 mei. Thorup en de Buffalo’s moeten die goed gebruiken. Zo zou de Gent-trainer Yaremchuk aan de kant kunnen laten. De goaltjesdief Kvilitaia is misschien optie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws