Licenties als als zoete broodjes de deur uit, een overzicht van de gelukkige clubs

Licenties als als zoete broodjes de deur uit, een overzicht van de gelukkige clubs

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 19:41wo 10-04-2019 om 19:41

Laatste update: woensdag 10 april 2019 om 19:48wo 10-04-2019 om 19:48

Woensdag was het een spannende dag voor de clubs uit de Jupiler Pro League en de Proximus League. De clubs kregen namelijk te horen of ze voor volgend seizoen een licentie kregen. Een overzicht van alle clubs die niet langer moeten vrezen.

De afgelopen dagen kwam naar buiten dat Anderlecht voor nog een beetje duidelijkheid moest zorgen. Michael Verschueren deed zijn werk en Anderlecht kreeg haar licentie, ook om Europees voetbal te spelen.

Club Brugge verklaart document
Club Brugge moest dan weer duidelijkheid scheppen over één document. Legal officer Hannes D'Hoop deed dat met verve, waardoor ook Club Brugge een positief advies kreeg. Bij Standard maakte men zich geen zorgen. Terecht. De Rouches kregen groen licht net zoals KAA Gent.

Van alle clubs kwam het eerst naar buiten dat STVV een licentie kreeg. Later volgde ook goed nieuws voor Cercle BruggeKV Oostende, KAS Eupen en Waasland-Beveren. In de Proximus League vierden Beerschot Wilrijk, Union, Westerlo, Oud-Heverlee Leuven, Tubeke, Lommel en Roeselare.

Wel Europees voetbal, maar niet thuis
Op de Bosuil en het AFAS-stadion viel er ook goed nieuws te rapen, maar met een kanttekening. Royal Antwerp FC en KV Mechelen hebben hun Belgische en Europese licentie voor volgend seizoen beet. Voor eventuele Europese uitmatchen moeten ze (voorlopig) wel uitwijken naar een ander stadion.

Moeskroen kan het goed uitleggen
Ook Royal Excel Moeskroen heeft haar licentie beet. Les Hurlus werden met scherp bekeken omdat de club iets te nauwe banden had met Pini Zahavi. De spelersmakelaar 'voerde het bewind' in Moeskroen, maar dat mag volgens de regels niet. Gelukkig voor Moeskroen kon het alles verklaren en mag het dus volgend seizoen actief zijn in de Jupiler Pro League.

KRC Genk en Zulte Waregem waren al zeker van hun licentie. 

Poll

Had je verwacht dat Moeskroen een licentie ging krijgen?

(497 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws