Antwerp en Mechelen mogen Europa in: 'Maar thuismatchen zitten er (nog) niet in'

Antwerp en Mechelen mogen Europa in: 'Maar thuismatchen zitten er (nog) niet in'

10-04-2019 19:01
2

Royal Antwerp FC en KV Mechelen kregen woensdag goed nieuws te horen. Beide clubs kregen een licentie om volgend seizoen aan te treden in de Jupiler Pro League en in Europa. Europees voetbal op Bosuil en in het AFAS-stadion is voorlopig geen optie.

Gazet van Antwerpen laat weten dat zowel Antwerp als KV Mechelen Europees moeten uitwijken bij thuismatchen. De Bosuil en het AFAS-stadion zijn immers nog niet goedgekeurd door de UEFA. Antwerp is via Play-Off 1 in de running voor een Europees ticket. Terwijl KV Mechelen via de Beker van België mogelijk Europa in kan.

Moest Antwerp Europees voetbal halen. Dan wijkt het meer dan waarschijnlijk uit naar het Koning Boudewijnstadion. KV Mechelen sprak al met Oud-Heverlee Leuven om aan Den Dreef Europees voetbal te spelen.

Bij KV Mechelen is er trouwens nog hoop om volgend seizoen Europees voetbal te spelen in het AFAS-stadion. Volgens de club is het stadion immers in orde en wacht op een nieuwe controle van de UEFA. De Europese voetbalbond komt in mei een kijkje nemen in Mechelen. Bij een goed rapport, mag Mechelen wel Achter de Kazerne aantreden.