Standard beleeft droomstart in Play-Off 1 en deelt KAA Gent een mokerslag uit

03-04-2019 22:21 Laatste update: 22:24
29

Standard heeft alweer een goede zaak gedaan in de Play-Offs. Op bezoek bij KAA Gent wist het met 1-2 te winnen na een laat strafschopdoelpunt van Razvan Marin.

Een goede start van KAA Gent drong de bezoekers uit Luik naar achter. De Buffalo's probeerden Standard meteen tot een foutje te dwingen. Guillermo Ochoa werd meermaals aan het werk gezet, de druk van Gent was indrukwekkend.

Kans na kans voor Gent, maar de Rouches hielden stand. Standard hoopte op dat ene kansje. Dat ene kansje kwam er ook net voor rust. In de allerlaatste minuut kregen de Rouches nog een vrije trap. De onvermijdelijke Renaud Emond verschalkte Thomas Kaminski en zorgde voor het openingsdoelpunt.

De tweede helft begon spetterend. Meteen na de pauze pakte Birger Verstraete uit met misschien wel de goal van de Play-Offs. Standard zag af, kraakte en deed er alles aan om toch nog een puntje terug mee naar huis te kunnen nemen.

De kansen bleven regenen voor de Buffalo's, de doelpunten niet. Het angstzweet brak Ochoa meermaals uit, al slaagde hij er wel in om Gent op één doelpunt te houden. Kaminski kon dat niet. Waar Verstraete net na de rust nog de held van Gent was, werd hij net voor tijd de anti-held. De middenvelder trok Halilovic bij de trui, de VAR greep in. Razvan Marin scoorde de 1-2 vanop de stip.

View this post on Instagram

De kansen waren voor @kaagent, de punten voor @standard_rscl. Een droomstart in Play-Off 1 voor de Douches! #gntsta #standard #gent