Cyprus zet zich schrap voor Rode Duivels: Wij zijn nu een ander team

Cyprus zet zich schrap voor Rode Duivels: "Wij zijn nu een ander team"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 13:15zo 24-03-2019 om 13:15

De Rode Duivels hebben vertrouwen getankt met hun 3-1 tegen Rusland, maar krijgen zondagavond met Cyprus al een nieuwe opdracht. Bondscoach Ran Ben Shimon is op zijn hoede voor het individuele talent van de Duivels, maar wil geen muur optrekken.

"We moeten dapper durven te voetballen", klinkt het bij Sporza. "Ik verbaas niemand als ik zeg dat de partij tegen België voor ons een erg grote uitdaging wordt. Het is belangrijk dat we klaar zijn om zo'n topteam in de ogen te kijken. We zullen de steun van onze fans zeker nodig hebben, en mogen niet met een bang hart op het veld komen."

In de laatste onderlinge confrontatie verloor Cyprus kansloos met 4-0. "Maar wij zijn wel een ander team dan op dat moment en hebben enkele stappen gezet. Al geldt dat uiteraard ook voor de Belgen. Ook zij zijn in tussentijd gevoelig gegroeid als ploeg."

Met Eden Hazard heeft België bovendien een sterspeler in bloedvorm. "Of ik een speciaal plan heb om Eden Hazard af te stoppen? Zelfs als we hem kunnen lamleggen, heeft België nog zeer veel wapens om het verschil te maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws