De Condé na transfer Pozuelo: Compliment dat ze niet voor Zlatan kozen

De Condé na transfer Pozuelo: "Compliment dat ze niet voor Zlatan kozen"

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 20:15do 21-03-2019 om 20:15

KRC Genk zal de titel moeten binnenhalen zonder Alejandro Pozuelo, die voor vier miljoen euro per jaar naar FC Toronto vertrok. De Condé probeert een positieve kant te zien aan de transfer, die volgens hem niet af te wenden was.

"Dit was mijn meest extreme dossier, omdat het zo plots kwam, net toen we dachten dat alles onder controle was", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "De aanbieding kwam officieel binnen op 31 januari om 22 uur. Slechter qua timing kon niet. Maar na de eerste emotie kwam al snel het besef dat de club belangrijker is dan om het even welke speler. Vanaf dan telde nog één zaak: hoe konden we het best mogelijke akkoord vinden voor alle drie de partijen?’

De Condé heeft begrip voor zijn keuze. "Laten we wel wezen: Pozuelo kreeg een aanbod om de bestbetaalde MLS-speler te worden bij de bestbetalende club van die competitie. Ik weet ongeveer wat Víctor Vázquez daar verdiende. Voor zo’n loon was Pozuelo hier nooit weggegaan. Maar als vervanger van Sebastian Giovinco was dat van een heel andere orde. In gans de MLS zijn er geen drie ploegen die dat kunnen."

FC Toronto kan heel wat sterren betalen, maar koos dus voor Pozuelo. "Het is een compliment voor ons dat ze niet voor Zlatan Ibrahimovic, maar wel voor de kapitein van de nummer één in de onbekende Belgische competitie kozen. En voor een speler zoals ik er in België geen drie zie rondlopen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws