Domper voor Royal Antwerp FC: seizoen van titualaris is nu al ten einde

Domper voor Royal Antwerp FC: seizoen van titualaris is nu al ten einde

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 16:14do 21-03-2019 om 16:14

Nog voor er ook maar een bal is getrapt in Play-Off 1, heeft debutant Royal Antwerp FC een tegenslag te verwerken gekregen. Rechtsback Aurélio Buta is de rest van het seizoen uit. Dat meldt Antwerp via de officiële kanalen.

Buta raakte op de laatste speeldag van de reguliere competitie gebleseerd aan zijn knie en het is foute boel gebleken. De 22-jarige Portugees is zelfs al geopereerd, meldt Antwerp. 'Vanochtend (donderdag, nvdr.) werd Buta succesvol geopereerd door professor Verdonk nadat hij een meniscusletsel opliep ter hoogte van zijn rechter knie tijdens de wedstrijd op Kortrijk. Hij is out tot na Play-Off 1', deelt The Great Old het slechte nieuws mee aan de achterban.

De rechtsback was bezig aan zijn tweede seizoen bij Antwerp, dat hem komende zomer definitief overnam van Benfica. Vorig seizoen kwam Buta tot zeventien optredens, nu stond de teller op twintig matchen. Nadat hij de start van het seizoen miste door een kwetsuur, knokte hij zich in het basisteam van Laszlo Bölöni. Buta was met liefst zes assists ook zeker van waarde. Helaas voor hemzelf en Anwerp kan hij geen steen bijdragen aan de strijd om een Europees ticket.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws