Gaat Bolat komende zomer weg bij Antwerp? Daar hoort hij thuis

Gaat Bolat komende zomer weg bij Antwerp? "Daar hoort hij thuis"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 17:15wo 20-03-2019 om 17:15

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 17:17wo 20-03-2019 om 17:17

Antwerp heeft zijn deelname aan Play-Off 1 ook te danken aan Sinan Bolat. De dertigjarige keeper is één van de beste doelmannen in 1A. Wim De Coninck denkt dan ook niet dat Antwerp hem gaat kunnen houden.

Bolat had Doelman Van Het Jaar moeten worden, vindt De Coninck. "Hij was zéér ontgoocheld toen hij dat in januari niet werd bij de Gouden Schoen en liep weg van de ceremonie. Mocht ik in zijn plaats zijn geweest, ik zou het misschien ook hebben gedaan! Lovre Kalinic was toen hij naar België kwam outstanding, maar na het WK veel minder, terwijl Bolat amper een mindere dag kende", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

De speelstijl van Antwerp ligt hem perfect. "Tegenstanders zijn verplicht om veel hoge ballen te gooien en daar is hij zeer sterk op. Zijn reflexen zijn
goed, zijn uitvoetballen ook. Sinan heeft goeie voeten en goeie handen. Eigenlijk had hij een veel grotere carrière moeten maken. Dat komt nog, denk ik dan. Na zijn dertigste."

Een terugkeer naar Turkije is volgens De Coninck goed mogelijk. Hij speelde daar eerder voor Kayserispor en Galatasaray, zij het dan op huurbasis. "Ik denk dat hij wel weer naar Turkije wil. Naar een van die topploegen daar in Istanbul. Daar hoort hij thuis". Bolat heeft na dit seizoen nog één jaar contract bij Antwerp.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws