Genk blijft speuren naar jong talent: Hoop ze komende zomer naar hier te brengen

Genk blijft speuren naar jong talent: "Hoop ze komende zomer naar hier te brengen"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 16:17wo 20-03-2019 om 16:17

KRC Genk probeert via scouting steeds meer de beste jonge talenten al vroeg naar de club te halen. Dat lukte onder andere met Sander Berge en Wilfred Ndidi. Genk blijft voortgaan op die strategie

"Wij durven nu ook flink wat geld te investeren in jonge gasten", zegt technisch directeur Dimitri De Condé in Sport/Voetbalmagazine.

"Voor Sander Berge mocht het wat kosten. Een aanzienlijk transferbedrag was dat voor een achttienjarige die nog maar vier maanden speelde in Noorwegen", geeft hij aan. "Voor jonge spelers uit pakweg Oekraïne of Finland worden bedragen gevraagd die voor ons al heel zwaar worden. In Polen durft men tegenwoordig al zeven miljoen voor een jong talent te vragen", klinkt het.

De Condé steekt echter veel tijd in zijn dossiers. "Dat is mijn sterkte. Ik geef niet zo snel op. Als ik een speler absoluut wil, dan ga ik daar ver in. Spelers voelen zich gevleid wanneer iemand hen blijft volgen. Er zijn jongens met wie ik al twee jaar contact heb, die ik hoop komende zomer naar ons te brengen. Maar zodra Italië interesse toont, is het voor ons over", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws