Michels is beste voetbaltrainer ooit, Goethals houdt Belgische eer hoog

Michels is beste voetbaltrainer ooit, Goethals houdt Belgische eer hoog

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 13:50di 19-03-2019 om 13:50

Volgens France Football is Rinus Michels de beste voetbaltrainer ooit. De coach die het Nederlands elftal in 1988 naar de Europese titel leidde en met Ajax de Europacup I won verwijst Alex Ferguson naar de tweede plaats. In de top vijftig komt slechts één Belg terug, Raymond Goethals.

Goethals moet het doen met een 47e plek. Den tuveneir was in België onder meer succesvol bij Anderlecht en Standard. In Frankrijk maakte hij grote sier met Olympique Marseille. Met L'OM veroverde Goethals twee landstitels en won hij de Europa Cup I.

In de top vijftig staat er slechts één Belg, terwijl er alleen in de top vijf alleen al twee Nederlanders staan. France Football heeft naast de eerste plaats voor Michels in de top vijf namelijk een plekje ingeruimd voor Johan Cruijff. De legendarische nummer veertien won met Barcelona de Europacup I en staat vierde op de lijst van het Franse tijdschrift.

Volgens France Football zijn drie hoofdcriteria meegenomen in het opstellen van de ranglijst, te weten het winnen van prijzen, de nalatenschap aan het spel en de persoonlijkheid van een trainer. Michels' revolutie in de jaren zestig met het 'totaalvoetbal' wordt aangedragen als hoofdreden om hem tot de beste trainer ooit uit te roepen.

Alex Ferguson eindigt als tweede op de lijst, terwijl de Italiaan Arrigo Sacchi de derde stek krijgt toegewezen. Cruijff staat dus als nummer vier genoteerd. Op plek vijf staat de eerste trainer die nog actief is in het huidige voetbal: Pep Guardiola.

Top tien beste coaches aller tijden
1. Rinus Michels
2. Alex Ferguson 
3. Arrigo Sacchi 
4. Johan Cruijff
5. Pep Guardiola (Manchester City)
6. Valeri Lobanovski 
7. Helenio Herrera 
8. Carlo Ancelotti (Napoli)
9. Ernst Happel 
10. Bil Shankly 

Nog actieve coaches in de top vijftig
5. Pep Guardiola (Manchester City)
8. Carlo Ancelotti (Napoli)
22. Zinédine Zidane (Real Madrid)
27. Jürgen Klopp (Liverpool FC)
29. Guus Hiddinck (U-23 China)
31. Diego Simoni (Atlético Madrid)
37. Rafael Benitez (Newcastle United)
48. Marcelo Bielsa (Leeds United)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws