Tielemans laat zich uit over zijn toekomst: Monaco was geen mislukking

Tielemans laat zich uit over zijn toekomst: "Monaco was geen mislukking"

18-03-2019 19:31
4

Youri Tielemans ruilde tijdens de wintermercato in januari AS Monaco voor Leicester City. Een overstap waar hij geen spijt van heeft, al bestaat de mogelijkheid dat hij volgende zomer terugkeert naar Frankrijk.

"Ik ben nog steeds dezelfde speler bij Leicester als in Monaco. Bij Monaco ben ik enorm vooruitgegaan. Ik heb er veel meegemaakt en onthoud veel positieve dingen", vertelt de jonge middenvelder aan Het Nieuwsblad. "Ik denk zeker niet dat het een mislukking was. Alleen staken de omstandigheden tegen. Het was het moment voor mij een stap te zetten. Het was de beste keuze voor mij op dat moment."

Na het ontslag van Thierry Henry keerde de Portugees Leonardo Jardim terug als trainer. "Dat was zeker apart want het gebeurt niet vaak dat een trainer terugkeert. Uiteindelijk zijn we nog twee of drie dagen samen geweest. Ik kan niet zeggen of ik nog bij Monaco had gespeeld als Henry was gebleven of een andere trainer was gekomen. Je weet nooit hoe de resultaten geëvolueerd zouden zijn.”

Tielemans speelt op huurbasis bij Leicester. Al zijn er ook geruchten dat Engelsen hem wil definitief wil ovenemen. "Ik blijf een speler van Monaco. Ik ga zeker niets anders zeggen. Ik keer deze zomer terug en dan zien we wel. Ik sta voor alles open. Voor Monaco, maar ook voor Leicester of een andere ploeg. Of ik 45 miljoen euro moet kosten? Dat zou kunnen", besluit Tielemans.

Lees ook: Nog meer kopzorgen voor Martinez: ook Lukaku traint niet mee