Update: Thomas Meunier moet definitief afhaken voor duels met Rode Duivels

Update: Thomas Meunier moet definitief afhaken voor duels met Rode Duivels

18-03-2019 20:01 Laatste update: 20:01

De Rode Duivels spelen deze week tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart) de eerste twee matchen in de campagne voor het EK van 2020. De voorbereiding verloopt allesbehalve vlekkeloos voor Roberto Martinez en de zijnen. Zo kwam er maandag slecht nieuws over Thomas Meunier en Mousa Dembélé.

De 28-koppige selectie van Martinez zou maandag voor het eerste samenkomen om het nationale complex in Tubize. Zowel Meunier als Dembélé waren echter niet aanwezig, zo maakte de Belgische Voetbalbond bekend via Twitter. Het is vooralsnog onduidelijk of zij op een later momenteel nog wel aansluiten. Dembélé sukkelt met de enkel, terwijl Meunier zondag geblesseerd van het veld moest tijdens de ontmoetingen tussen zijn club Paris Saint-Germain en Olympique Marseille (3-1 winst).

Het bekekent extra zorgen voor onze bondscoach die op het middenveld al niet kan beschikken over Vincent Kompany, Axel Witsel en Kevin De Bruyne. Marouane Fellaini zette recent dan weer een punt achter zijn interlandloopbaan. Daarnaast is het onzeker of Dedryck Boyata en Romelu Lukaku op tijd fit zijn. Een opsteker: Thomas Vermaelen is volgens Het Laatste Nieuws wel inzetbaar.

Update 18.44 uur: Romelu Lukaku gaf eveneens forfait voor de eerste training. Dat meldt Het Nieuwsblad. De spits van Manchester United kampt met een voetblessure. Zijn aantreden donderdag tegen Rusland is zeer twijfelachtig.

Update 20.01 uur: Thomas Meunier maakte via Twitter bekend dat hij definitief moet afhaken voor de duels tegen Rusland en Cyprus. Hij blesseerde zich in de wedstrijd tegen Olympique Marseille met zijn ploeg PSG. 

Bekijk hier de selectie voor de twee kwalificatieduels