Oostende stelt supporters gerust na geruchten over Operatie Propere Handen

Oostende stelt supporters gerust na geruchten over Operatie Propere Handen

27-02-2019 11:14
3

KV Oostende is één van de clubs die momenteel door het gerecht onderzocht wordt in Operatie Propere Handen. Er wordt onderzocht of KVO deel nam in de zwartgeldcarrousel van Dejan Veljkovic. De club maakt zich echter geen zorgen.

De club komt via de officiële website met een reactie op het artikel 'Het is jammer dat de krant de naam van onze club zo uitdrukkelijk meeneemt in de titels. De club is er immers van overtuigd dat ons niets ten laste kan worden gelegd', klinkt het. 'Zoals we destijds meteen ook hebben gecommuniceerd, kreeg KV Oostende een kort bezoek van de speurders bij de start van het onderzoek in de zaak.'

De club geeft wel aan dat het onderzoek gaat over de transfer van één ex-speler. 'Ze vroegen enkel documenten op uit het transferdossier van Adam Marusic, waarbij Dejan Veljkovic handelde in opdracht van de eigenlijke makelaar Mateja Kezman. KV Oostende heeft toen een aantal opgevraagde facturen aan het parket bezorgd', aldus KVO.

Zorgen heeft de kustploeg dan ook niet. 'Het gaat om klassieke en correct betaalde facturen voor geleverde diensten (met omschrijving - begeleiding transfer Adam Marusic), net zoals we die ook dagelijks van verschillende andere leveranciers krijgen. De club heeft bijgevolg in deze zaak naar eer en geweten gehandeld, op een integer, verantwoordelijke manier. KVO heeft er alle vertrouwen in dat dit ook duidelijk uit het onderzoek zal blijken', besluit de club.