'Club Brugge haalt investering voor flop Rotariu maar gedeeltelijk terug'

'Club Brugge haalt investering voor flop Rotariu maar gedeeltelijk terug'

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2019 om 18:53vr 22-02-2019 om 18:53

Laatste update: vrijdag 22 februari 2019 om 18:58vr 22-02-2019 om 18:58

Club Brugge kondigde vrijdag het vertrek van Dorin Rotariu aan. De Roemeen gaat aan de slag in Kazachstan, bij de lokale topclub FC Astana. Zo verdient Club Brugge toch nog een beetje geld aan de geflopte transfer.

Rotariu ruilde in januari 2017 nog Dinamo Boekarest in voor Club Brugge. Bij Club kwam hij niet verder dan twaalf optredens en één doelpunt. Toch had Club Brugge veel hoop in de Romeen. Het betaalde namelijk bijna twee miljoen euro voor de aanvallende middenvelder. Dat geld ziet Club Brugge niet volledig terug.

Zo weet Pro Sport dat Club Brugge zo'n één miljoen euro plus bonussen krijgt voor Rotariu. De Bruggelingen kunnen dus amper de helft van het geïnvesteerde geld incasseren voor Rotariu. 

Het is niet de eerste dure aankoop die flopt bij Club Brugge. In het verre verleden was er nog Björn Vleminckx, maar ook Jordi Vanlerberghe (2 miljoen euro), Ivan Tomecak (1,5 miljoen euro), Alexander Scholz (1,5 miljoen euro), Tomas Pina (3 miljoen euro), Leandro Pereira (3,5 miljoen euro) en Kaveh Rezaei (5 miljoen euro) wisten (nog) niet te overtuigen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws