Thorup heeft waarschuwing voor bestuur: Dan kan je geen topclub opbouwen

Thorup heeft waarschuwing voor bestuur: "Dan kan je geen topclub opbouwen"

22-02-2019 10:48
6

Voor Jess Thorup wacht vrijdagavond een groot examen. In eigen huis moet hij winnen van Standard om de kansen op Play-Off 1 gaaf te houden. Voorzitter Ivan De Witte hekelde eerder deze week de mentaliteit van de spelers. Dat is bij Thorup aangekomen.

Thorup vond die woorden hard. "De voorzitter is de baas en mag zoiets zeggen. Maar zijn woorden over mijn team hebben mij gekwetst en mij in mijn trots als coach geraakt. Want ik werk veel aan hun mentaliteit. Ik heb mijn spelers gezegd dat ik hoop dat het hen ook heeft geraakt en ze beseffen dat ze een reactie moeten tonen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Thorup weet niet of hij kan blijven als het Play-Off 2 wordt voor KAA Gent. "Ik weet dat je zulke garanties in het voetbal niet krijgt. Ik weet dat ik hier ben om doelen te bereiken en een van die doelen is Play-off 1 halen, een ander de beker."

Hij hoopt volgende zomer wel verder te bouwen op zijn basis. "We hebben alle spelers opgelijst die vorig seizoen assists gegeven hebben en goals hebben gemaakt. Alle namen die bovenaan stonden, waren rood: weg! Je kunt geen stabiele topclub worden als je bouwt, je sleutelspelers verkoopt en opnieuw moet beginnen", geeft hij nog mee aan het bestuur.