Van Holsbeeck krijgt geen gelijk, RSCA lijkt te kunnen fluiten naar miljoenen

Van Holsbeeck krijgt geen gelijk, RSCA lijkt te kunnen fluiten naar miljoenen

20-02-2019 12:20
13

Hoe gaat het nog met Isaac Kiese Thelin? Het antwoord op sportief vlak is 'niet goed'. Bij Bayer Leverkusen speelt hij dit seizoen amper en dat is ook nefast voor RSC Anderlecht.

Voor het tweede seizoen op rij was er voor de Zweedse aanvaller geen plaats meer in de A-selectie van Anderlecht. Na een verhuurperiode aan Waasland-Beveren – waar Thelin het goed deed – stuurde paars-wit hem op huurbasis naar Bayer Leverkusen. Dit seizoen verzamelde Thelin in 6 wedstrijden amper 175 speelminuten. Daarin scoorde hij niet. Thelin mocht ook in 5 matchen van de Europa League opdraven. Tegen Ludogorets maakte hij zijn enige treffer voor Leverkusen.

De Duitse club huurt Thelin tot het einde van het seizoen. Leverkusen bedwong ook een aankoopoptie van 4 miljoen euro, maar de kans dat de club uit de Bundesliga die gaat activeren na dit seizoen lijkt gering. Dat betekent dus meer dan waarschijnlijk dat Thelin volgend jaar weer naar Brussel komt zonder dat Anderlecht hem voor de hoofdprijs kan verkopen. Toen Herman Van Holsbeeck destijds Thelin aantrok, zei hij dat de Zweed niet de kwaliteiten had voor Anderlecht, maar hem wel met winst kon verkopen. Voorlopig blijkt dat niet het geval.