Opmerkelijk pleidooi: Laat Delferière en Vertenten terug fluiten

Opmerkelijk pleidooi: "Laat Delferière en Vertenten terug fluiten"

17-02-2019 00:01 Laatste update: 09:48
15

KV Kortrijk verloor zaterdag met 1-2 van Sporting Charleroi. Volgens Van der Bruggen kwam dat mede door de scheidsrechter. De middenvelder van Kortrijk vindt de arbitrage in ons land, maar van een belabberd niveau en pleit dan ook voor de terugkeer van Sébastien Delferière en Bart Vertenten in de Jupiler Pro League. 

In de blessuretijd maakte Jérémy Perbet een einde aan de Play-Off 1-droom van Kortrijk. Na de match richtte Van der Bruggen zijn pijlen op scheidsrechter Nathan Verboomen en diens collega's. "Ik vond dat de ref enkele rare beslissingen nam. Ik weet niet wat het is, maar net in matchen van KV Kortrijk lijken de refs een off-day te hebben", aldus Van der Brugge bij Sporza.

Van der Bruggen bleef daarna afgeven op de arbitrage en kende ook de oplossing. "Het niveau van onze scheidsrechters daalt. Geef Delferière en Vertenten terug een kans. Ze waren immers nu de nummers één en twee van België. Nu mogen ze niet fluiten omwille van zaken waarvan ze nog niet bewezen zijn. Zij waren de twee meest bekwame refs."

Delferière en Vertenten worden in de zaak Propere Handen verdacht van matchfixing. Eind vorig jaar werden de twee gearresteerd. Na meer dan een maand in de cel mochten ze terug op vrije voeten, maar van de KBVB mogen ze (voorlopig) niet meer fluiten.

No Poll