Sporting Charleroi hijst zich naast Anderlecht met late overwinning

Sporting Charleroi hijst zich naast Anderlecht met late overwinning

16-02-2019 19:45 Laatste update: 19:56
8

Sporting Charleroi heeft een zege geboekt op het veld van KV Kortrijk. In de absolute slotfase legde Jérémy Perbet nog de 1-2 vast.

Charleroi kreeg vrijwel meteen een unieke kans, maar Bruno miste op knullige wijze een strafschop. Daarna was het de thuisploeg die de plak zwaaide. Ezekiel zag zijn inzet van de lijn gekeerd door Angella. De Nigeriaan was bedrijvig, want hij raakte op het halfuur nog de paal. Osimhen had nog het laatste woord voor Charleroi, maar besloot zwak op Bruzzese.

In de tweede helft zat Kortrijk snel op rozen. Niet toevallig was het Ezekiel die de ban brak. Charleroi toonde een makke reactie, maar kreeg een tweede penalty na een fout van Bruzzese. Morioka deed beter dan Bruno en scoorde wel. Kortrijk trok nog naar voor, maar ook een dubbele kans van De Sart en Koita trof geen doel. Uiteindelijk was Perbet de man van de match. In de absolute slotfase maakte hij de 1-2.

Charleroi staat momenteel gelijk met Anderlecht en KAA Gent. Kortrijk heeft vier punten achterstand. De kansen op Play-Off 1 blijven zo beperkt voor de West-Vlamingen.