‘Anderlecht en Club Brugge moeten ingrijpen of ze riskeren boete’

‘Anderlecht en Club Brugge moeten ingrijpen of ze riskeren boete’

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 07:00di 12-02-2019 om 07:00

De spelers klaagden er zelf al over, maar nu kan het ook een kostelijke zaak worden. De slechte grasmatten bij RSC Anderlecht, Club Brugge en Cercle Brugge. Die clubs riskeren nu een boete, zo meldt Het Nieuwsblad.

De Pro League volgt met argusogen de evolutie van de slechte velden. Een controleur zal in aanloop naar de play-offs de grasmatten in de gaten houden. Sporting Lokeren staat laatste in het klassement, maar heeft wel de beste grasmat. De greenkeepers van de club wonnen vorig seizoen de eerste prijs voor beste grasmat van het land.

Door het dubbelgebruik in het Jan Breydelstadion door Club en Cercle is de grasmat een probleem. Deze week worden er drie wedstrijden op acht dagen gespeeld. Bij Anderlecht zijn de buizen van het drainagesysteem verstop en ook de veldverwarming werkt niet meer goed. Clubs die hun terrein niet goed onderhouden riskeren een boete van 25.000 euro.

Als een match moet worden uitgesteld dan wordt die boete opgetrokken tot 50.000 en zelfs 100.000 euro. Daarbovenop komt ook de productiekost van de tv-rechtenhouder: 75.000 euro. De boetes kunnen aldus hoger oplopen dan het aanleggen van een nieuwe mat.

Poll

Vind jij dit terecht?

(520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws