Deschacht haalt vernietigend uit: Eén persoon wilde mij weg bij Anderlecht

Deschacht haalt vernietigend uit: "Eén persoon wilde mij weg bij Anderlecht"

08-02-2019 09:00
18

21 jaar, zolang was Olivier Deschacht actief bij RSC Anderlecht. De inmiddels 37-jarige verdediger was deze zomer niet welkom bij paars-wit. Volgens hem was dat de schuld van één man, namelijk voorzitter Marc Coucke.

Bij RTBF doet Deschacht zijn beklag. "Ik wou graag blijven en iedereen wou ook dat ik bleef. Behalve één persoon", wijst de linkspoot met een beschuldigende vinger naar Coucke. "Of de huidige directie me ontgoocheld heeft? Mag ik een joker inzetten?"

Een harde klap
Uiteindelijk moest Deschacht zich bij een vertrek neerleggen. "Het is nu eenmaal zo, voetbal is business en daarin hebben echte clubspelers hun plaats niet meer. Gekochte spelers hebben meer krediet dan de anciens: dat is jammer want ervaring en kennis van de club zijn belangrijk om door te geven aan de jongeren."

Ruim een half jaar later is Deschacht nog steeds niet te spreken over de manier waarop hij aan de kant werd geschoven door zijn Anderlecht. "Ik dacht dat ik alles wist, maar de manier waarop ik vorige zomer uit het Astridpark moest vertrekken, heeft me over vele zaken de ogen geopend."