Kevin De Bruyne is de Lionel Messi van Manchester City

"Kevin De Bruyne is de Lionel Messi van Manchester City"

29-01-2019 14:45 Laatste update: 14:47

Het Manchester City van Kevin De Bruyne neemt het dinsdagavond op tegen Newcastle. Volgens Süleyman Öztürk van Voetbal International gaat de Rode Duivel nog een cruciale rol spelen in de Engelse titelstrijd.

Volgens Özturk is het overduidelijk dat City De Bruyne al heeft gemist dit seizoen. "Kevin De Bruyne begon dit seizoen pas twee competitieduels in de basis. Dat zoiets invloed heeft op het spel van Manchester City hoef ik hier niet uit te leggen. Iedereen die het afgelopen jaar een paar keer live naar de Belg heeft gekeken, begrijpt wat Pep Guardiola de laatste maanden heeft moeten missen. Niet alleen Guardiola overigens. Ook de liefhebber in het algemeen", is Özturk duidelijk fan van De Bruyne.

Volgens de Nederlander ontbreekt het City Momenteel aan het wow-effect. "City zonder De Bruyne is zoals Barcelona zonder Messi. De hersenen van een elftal laten zich niet zomaar vervangen. Net na zin terugkeer oogde het allemaal nog wat roestig, maar stilaan keert de muziek terug in zijn benen. Ik heb het gevoel dat hij een bepalende factor gaat spelen in de Engelse titelrace", besluit Özturk.