Martinez geeft verrassend toe: “De Chinese competitie trekt mij aan”

Martinez geeft verrassend toe: “De Chinese competitie trekt mij aan”

31-12-2018 08:46 Laatste update: 08:49
5

Bondscoach Roberto Martinez moet de Chinese competitie in de gaten houden. Eerder speelde Axel Witsel er en nu is Yannick Carrasco actief in de Chinese Super League. De Spanjaard geef toe dat hij die competitie interessant vindt.

Martinez geeft tegenover Het Laatste Nieuws toe dat hij coach kan worden in de Chinese Super League. “Ik vind het belangrijk dat ik kan werken voor een eigenaar of een voorzitter die gelooft in mij, en die mij kansen geeft. Dat kan overal zijn - geografie sluit voor mij geen ­deuren. De Chinese competitie trekt mij aan...”

”Mensen hebben een verkeerd beeld. Ze denken dat de buitenlanders het verschil maken, maar dat zijn er per regel maar drie per club. De uitdaging is dus hoe je als coach die zeven Chinese spelers, plus de doelman, collectief kunt laten voetballen. Je kunt niet communiceren in hun taal, je komt uit een ­andere cultuur... Ja, het boeit mij.”

Aanbod
De Spanjaard heeft ook al een aanbod uit China gekregen. “Naast de optie om bondscoach van België te worden, kon ik ook naar een Chinese club... Ik heb dat toen meteen van tafel geveegd omdat ik in de waan verkeerde dat China gewoon iets was van ­grote namen aantrekken met veel geld. Mis, dus. In de toekomst zou ik twee keer nadenken bij een bod. Als het project mij aanspreekt, natuurlijk.”