Ik stond even neus aan neus met Mazzu, hij heeft de Standard-mentaliteit

"Ik stond even neus aan neus met Mazzu, hij heeft de Standard-mentaliteit"

27-12-2018 10:01

De zogenaamde 'choc wallon', de confrontatie tussen Sporting Charleroi en Standard Luik, wordt jaar na jaar intenser. Ook deze woensdag stond het onderlinge duel (0-1) weer vol van de spanning en incidenten. Paul-José Mpoku wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar de rivaal uit Charleroi.

"Wij zijn Standard en we zijn de nummer één van Wallonië", reageerde Mpoku na afloop van het treffen vol trots bij Het Nieuwsblad. "We kennen Charleroi. Ze provoceren graag, ze maken graag fouten. En vandaag heb ik dat ook gedaan. Ze pakten ons keihard aan. Maar kijk, ze oogsten wat ze hebben gezaaid." 

Mpoku verwijst onder meer naar zijn eigen wissel. Toen de spelmaker naar de kant werd gehaald, deed hij dat bijzonder traag, wat hem op een duw te staan kwam. Ook na de match was er heibel. "Ik stond even neus aan neus met Mazzu, maar daar was niets aan. Ik heb Mazzu graag, hij heeft een beetje de Standard-mentaliteit", aldus Mpoku.

Opvallende (en bedoelde?) uitspraak van onze Congolese landgenoot, want Mazzu werd in het verleden meermaals gelinkt aan Standard. Hoe dan ook deden de Rouches een uitstekende zaak op Mambourg. Door hun overwinning verzekerden ze zich van de vierde stek in de rangschikking.