Bayat ziet Standard de Waalse derby winnen van Charleroi

Bayat ziet Standard de Waalse derby winnen van Charleroi

26-12-2018 19:52 Laatste update: 20:00

Standard kan men een goed gevoel aan de eindejaarsfeesten beginnen. Woensdag wonnen de Rouches hun laatste match van het jaar. Standard haalde het in de Waalse derby met 0-1 van Sporting Charleroi. Mogi Bayat zag in de tribunes Paul José Mpoku het enige doelpunt van de match maken. 

Aan sfeer was er woensdag geen gebrek. De fans van Charleroi zorgden voor het nodige vuurwerk in derby. Op het veld deden de spelers van Standard dat. In de eerste helft waren de Rouches baas in het Zwarte Land.

Nadat Charleroi haar eerste kansjes miste, trof Mpoku raak aan de andere kant. Penneteau keerde een voorzet van Djenepo, maar de bal belandde in de voeten van Mpoku. Die had op het halfuur geen medelijden voor de doelman van Charleroi en knalde de 0-1 op het bord. Dat zag ook Bayat, die de match samen met zijn advocaat bijwoonde.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guess who's back! Gespot tijdens Charleroi - Standard. Mogi Bayat is terug 😯

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Meteen na de pauze had Benavente de kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller van Charleroi mikte net naast. Het leuke begin van de tweede periode kreeg helaas geen vervolg. Het regende in Charleroi geen kansen, maar wel kaarten. De ene speler na de andere vloog op de bon. Uiteindelijk liepen zes spelers van Charleroi tegen een gele kaart aan. Ook zes Rouches pakten geel. Gescoord werd er niet meer, waardoor Standard zijn derde zege op rij boekte.