Genk komt met statement voor titeluitdagers na knappe comeback tegen Gent

26-12-2018 22:21
19

Genk heeft weer een goede zaak gedaan in de Jupiler Pro League. Het kwam op achterstand tegen KAA Gent, maar wist die nog om te zetten in winst. Het won met 3-1.

Dat bij Gent de verdedigers weten wat scoren is, lijken ze bij Genk niet gehoord te hebben. Na vijf minuten stond het namelijk al 0-1. Doelpuntenmaker van dienst was Dylan Bronn. Al had niemand verwacht dat de verdediger het zó mooi ging doen. Met een magistraal afstandsschot verschalkte hij Danny Vukovic.

Voor de wedstrijd voorspelde Philippe Clement een leuke partij. Zijn voorspelling kwam uit. Gent bleef bijzonder goed voetbal brengen. Bij de Limburgers liep vrijwel alles spaak.

Maar de leider is niet zomaar de leider. Uiteindelijk kwam de terugkeer er toch. Na een misverstand tussen Yannick Thoelen en Sigur Rosted kwam de bal tot bij Aly Samatta. Tegen de gang van het spel in werd het 1-1. Clement slaakte een zucht van opluchting. De wedstrijd werd meer en meer evenwichtig, met Genk dat ook steeds meer en betere kansen kreeg. Doelpunten vielen er voor rust echter niet meer.

Voor Genk kon de tweede helft niet beter beginnen. Alejandro Pozuelo speelde geen schitterende eerste helft, maar schilderde de bal wel knap op het hoofd van Sébastien Dewaest. Die zorgde voor de 2-1. Gent moest reageren, maar een echte reactie bleef uit.

Dominante Limburgers
Genk had de wedstrijd helemaal overgenomen, de bezoekers leken op hun adem te trappen. Het ging nog van kwaad naar erger toen Rosted vijftien minuten voor tijd een rode kaart kreeg.

Dat het uiteindelijk dan nog 3-1 werd, is niet zo verrassend. Na de vele aanvalsgolven werd Genk dan toch beloond. Het was Bryan Heynen die scoorde, zijn eerste van het seizoen. Uiteindelijk bleef het ook 3-1.

Door de winst staat Genk op tien punten voorsprong van Club Brugge, dat donderdag nog in actie komt tegen Sporting Lokeren. Gent blijft steken op de zevende plek met hetzelfde aantal punten als RSC Anderlecht. De Brusselaars ontvangen donderdag Waasland-Beveren.