Aanpak van Coucke afgekraakt: ''Nieuwe coach is niet te benijden''

Aanpak van Coucke afgekraakt: ''Nieuwe coach is niet te benijden''

18-12-2018 15:44
23

Marc Coucke zwaait ruim een half jaar de scepter bij Anderlecht en haalde in die korte periode stevig de bezem door de club. Hein Vanhaezebrouck afgelopen weekend de belangrijkste persoon die het veld moet ruimen. Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, vindt dat de kuis van Coucke nu ook resultaat op moet gaan leveren.

Sys is in zijn stuk kritisch voor Coucke, die mede de schuld krijgt van de 'sportieve treurmars'. ''Je kan niet blijven mensen uitrangeren zonder dat er iets verandert. De nieuwe krijtlijnen zijn alleen in theorie zichtbaar en de nieuwe trainer is niet te benijden. Ook al omdat hij werkt zonder continuïteit boven hem, een dodelijke constructie'', klinkt het.

Coucke zijn in dat opzicht een grote fout hebben gemaakt. ''Hij begon met zijn veranderingen in de wandelgangen in plaats van eerst voor een deftig elftal te zorgen. Nu is Anderlecht van een zeer matig niveau. Dat is niet alleen de schuld van Hein Vanhaezebrouck. Wel van die mensen die de selectiegroep hebben samengesteld. Ook Marc Coucke draagt hierin een verantwoordelijkheid.''

Lees ook: Overeenkomst tussen Anderlecht en Club Brugge: ''RSCA zoekt zijn Preud'homme''