Onder de loep: Genk stuit op aanvallende machine met ijzersterke thuisreputatie

Onder de loep: Genk stuit op aanvallende machine met ijzersterke thuisreputatie

17-12-2018 14:00 Laatste update: 14:10

KRC Genk werd voor de 1/16e finales van de Europa League gekoppeld aan Slavia Praag. VoetbalPrimeur.be nam de komende Europese opponent van de Limburgers alvast kort onder de loep.

Historie
Slavia Praag werd opgericht in 1892 en veroverde 18 nationale titels. Vier van deze achttien kampioenschap werden behaald na de Tsjechische onafhankelijkheid in 1993. Daarmee is het na aartsrivaal en stadsgenoot Sparta Praag de succesvolste club van het land. Daarnaast wist Slavia acht maal de beker te veroveren. Dit lukte de Červenobílí (rood en witten) zelfs nog vorig seizoen. De laatste landstitel dateert van het seizoen 2016/17.

Thuisbasis 
De Tsjechen spelen haar thuismatchen in de Eden Arena, het meest moderne stadion van het land. De bouw van de Eden Arena werd in 2008 voltooid en biedt plaats aan 21.000 toeschouwers. Het nationale elftal van Tsjechië speelt hier ook regelmatig interlands.

Parcours in de CL/EL
Slavia begon de Europese campagne in de voorrondes van de Champions League in, maar moest in de derde ronde het hoofd buigen voor het Oekraïense Dinamo Kiev. In Tsjechië hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (1-1), waarna Slavia door een 2-0 nederlaag in Kiev tot de Europa League werd veroordeeld. Zenit Sint-Petersburg, Girondins de Bordeaux en FC Kopenhagen werden vervolgens de opponenten in de groepsfase. Slavia pakte tien punten, waarmee het tweede werd achter Zenit.

Vorm
Genk moet de dubbele confronatie zeker niet licht opvatten, want Slavia is een ploeg in uitstekende doen. Zo gaat de Tsjechische topclub met 46 op 54 aan de leiding in de eigen First League. Verder werden 16 van de laatste 21 partijen gewonnen, waarbij met name de laatste weken indruk wordt gemaakt. Slavia won 6 van de laatste 7 wedstrijden en wist in 5 van deze gevallen minstens drie keer het net te vinden. Met het zelfvertrouwen zit het ook bij hen dus wel goed. Overigens dateert de laatste thuisnederlaag van 18 augustus. Nadien volgden er tien zeges en een remise.

Sterspelers
De staf van Philippe Clement zal bij het scouten op een bekende naam stuiten. Peter Olayinka (23) streek deze zomer namelijk neer in Tsjechië, nadat hij ons land het shirt van KAA Gent en Zulte Waregem droeg. Kamil Stoch is echter de sterspeler in de selectie. Stoch (29) is een Slowaakse international met een verleden bij Chelsea, FC Twente (Ned) en Fenerbahçe (Tur). In het huidige seizoen was hij liefst goed voor tien competitietreffers in zeventien optredens. Slavia beschikt over een kern met internationale ervaring, want 14 van de 28 spelers hebben A-interlands op de teller.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een trip richting Tsjechië voor @krcgenkofficial , want @slaviapraha is de tegenstander!

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op