De reden voor het ontslag van Vanhaezebrouck: 'Besluit van Coucke en Verschueren'

De reden voor het ontslag van Vanhaezebrouck: 'Besluit van Coucke en Verschueren'

17-12-2018 11:48 Laatste update: 11:53
8

De slechte resultaten bij RSC Anderlecht hebben Hein Vanhaezebrouck na iets meer dan een jaar de kop gekost. De nederlaag tegen Cercle Brugge was de druppel. Toch scheurt de trainer niet zijn broek aan het ontslag.

Het Laatste Nieuws komt namelijk met meer details over het ontslag naar buiten. Zo meldt de krant dat Vanhaezebrouck een ontslagvergoeding opstrijkt van maar liefst 1,5 miljoen euro. Toch heeft dat Michael Verschueren en Marc Coucke niet tegengehouden deze beslissing te nemen.

Het waren beide heren die kort na de wedstrijd in Cercle beslisten om Vanhaezebrouck de laan uit te sturen. Opmerkelijk, want Verschueren sprak vorige week nog zijn volste vertrouwen uit in de Anderlecht-coach.

Koppige coach
De coach van paars-wit voelde zich nog gesteund door de spelersgroep, maar dat bleek niet voldoende. Vanhaezebrouck was echter wel verrast door het ontslag. Het dagblad denkt te weten waarom hij aan de deur werd gezet. “Volgens Coucke en Verschueren hield Hein te halsstarrig vast aan 'het systeem'."

Tot het einde van het jaar zal Karim Belhocine de honneurs waarnemen, met Jonas De Roeck beloftecoach als assistent.