OFFICIEEL: RSC Anderlecht doet het jaar uit met trainer ad-interim

OFFICIEEL: RSC Anderlecht doet het jaar uit met trainer ad-interim

17-12-2018 11:21 Laatste update: 11:17
38

Hein Vanhaezebrouck werd zondagavond pas aan de deur gezet bij RSC Anderlecht, maar de club blijft niet bij de pakken zitten. Het Laatste Nieuws weet dat paars-wit al tientallen CV’s binnenkreeg, uit zowel binnen-als buitenland.

Om 11 uur staat er een uitlooptraining ingepland, maar daarvoor zal er nog een overlegmoment plaatsvinden tussen de club en de overgebleven stafleden. Ook de spelersgroep zal meer nieuws vernemen omtrent de beslissingen van het bestuur.

Vermoedelijk nemen Karim Belhocine, Gino Caen, Max de Jong en eventueel ook Jonas De Roeck tijdelijk over. Het dagblad acht de kans reëel dat Anderlecht nog voor nieuwjaar een opvolger voor Vanhaezebrouck in huis haalt.

Peter Bosz en Frank De Boer worden naar voor geschoven als de voornaamste kandidaten, maar HLN beweert dat ook Franky Vercauteren "een realistische kandidaat" is. Toch had paars-wit nog geen contact met haar ex-trainer.

Update 17/12, 10.50u: Het Laatste Nieuws deelt mee dat Karim Belhocine (tijdelijk) de taken van Vanhaezebrouck overneemt. De assistent vernam in de vestiaire dat hij de trainingen voorlopig zal leiden.

Update 17/12, 11.20u: Paars-wit bevestigde het nieuws via de officiële kanalen. 'Voor de volgende twee wedstrijden neemt Karim Belhocine de taak van hoofdcoach voor zijn rekening. Hij krijgt daarvoor de steun van Jonas De Roeck als assistent-coach', staat te lezen op clubwebsite.