Liverpool voor belangrijke wedstrijd: 'Het is onze eigen schuld, we verdienen dit'

Liverpool voor belangrijke wedstrijd: 'Het is onze eigen schuld, we verdienen dit'

11-12-2018 09:27

Het is dinsdagavond do-or-die voor Liverpool. De club staat op de rand van uitschakeling in de Champions League en moet thuis winnen van SSC Napoli om door het oog van de naald te kruipen. Virgil van Dijk kent de belangen.

Liverpool moet thuis met een verschil van twee doelpunten winnen van Napoli. "Het is onze eigen schuld, maar we hebben een kans om hieruit te komen", zegt Van Dijk in Engelse media. "We waren niet op ons best in de Champions League, dus we verdienen het om in deze positie te zitten. Als we niet winnen verdienen we het niet om in de Champions League te spelen. Hopelijk gebeurt dat niet en gaan we door, zodat we kunnen laten zien dat we er thuis horen."

De druk die Liverpool ervaart is niet nieuw voor Van Dijk. "Bij Liverpool is er altijd druk, maar goede druk. Je wilt onder deze omstandigheden spelen. Je wilt de klus klaren voor de laatste wedstrijd, maar nu zijn we hier."

Aan kwaliteit ligt het niet, verzekert de Oranje-international. "Als ik naar het team kijk denk ik dat we op twee fronten mee kunnen doen. We moeten het laten zien. We willen meedoen op het hoogste niveau. We staan eerste in de Premier League, maar dat kan volgende week veranderen. Het belangrijkste is om alles te doen wat we kunnen om door te gaan. Ik heb er vertrouwen in, zoals iedereen in het team."