Lukaku geeft opmerkelijke reden voor doelpuntendroogte: Was te gespierd

Lukaku geeft opmerkelijke reden voor doelpuntendroogte: "Was te gespierd"

10-12-2018 08:32

Het had 981 minuten geduurd, maar Romelu Lukaku kon afgelopen weekend toch nog eens scoren voor Man Utd. De spits heeft naar eigen zeggen ook een goede reden voor zijn lange doelpuntendroogte.

Lukaku was vorig seizoen nog geweldig begonnen aan het seizoen bij Man Utd. Dit seizoen heeft hij het een pak moeilijker. Dat hij het zo moeilijk had heeft volgens Lukaku te maken met vermoeidheid en... te veel spiermassa. "Ik was te gespierd na het WK", vertelt hij in de Britse media.

"In Rusland voelde ik me fantastisch, maar in de Premier League is het een andere speelstijl. Je kan er niet met dezelfde spiermassa spelen. Ik bleef dan ook even weg uit de gym", geeft de spits aan.

Ook het WK liet zijn sporen na. "Maar ik was ook heel vermoeid na het WK", aldus de spits. "In 2014 had ik net hetzelfde toen ik terugkeerde naar Everton. Nu denk ik dat ik opnieuw in vorm ben."

 Zo kon Lukaku eindelijk nog eens scoren. Al valt er niet meteen een zware last van zijn schouders. "Of ik nu minder druk voel? Niet echt. Ik moet hard blijven werken. Ik heb goede gesprekken gehad met Mourinho en weet wat hij van me verwacht. Ik speelde niet met genoeg intensiteit en agressie. Tegen Fulham was dat al een pak beter", besluit hij.